A A A

De prijzen van energie zijn afgelopen tijd hard gestegen. Voor huishoudens met een laag inkomen is er een extra tegemoetkoming vanuit het Rijk: de eenmalige energietoeslag van 1.300 euro. Op deze pagina lees je wie recht heeft op de energietoeslag en kun je direct een aanvraag doen.

Extra 500 euro toeslag krijg je automatisch

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Heeft u 800 euro aangevraagd of alleen dit bedrag ontvangen? Dan hoeft u niets te doen, u krijgt de extra toeslag automatisch uitbetaald. De gemeente is op 12 september 2022 gestart met het uitbetalen van de extra toeslag van 500 euro.

Wie hebben recht op de energietoeslag?

U kunt op de website van de gemeente nalezen of u recht heeft op de toeslag. Het blijkt dat tienduizenden mensen onterecht hebben aangenomen dat zij niet in aanmerking komen om de energietoeslag te ontvangen, of dat ze het maar laten zitten omdat de aanvraag te moeilijk is. Vooral de ouderen die moeite hebben met computers en internet worden niet bereikt of vinden het maar lastig.

Heeft u ook moeite met de aanvraag of kent u iemand die dat heeft? We raden u aan even langs het sociaal domein van de gemeente te gaan. Zij kunnen u hierbij helpen. Het zou toch zonde zijn zo’n toeslag te laten liggen!