A A A

Van diverse kanten hoor ik dat er nog steeds mensen zijn die de cadeaubon van 90 euro niet hebben aangevraagd bij het Energieloket. U kunt deze uiterlijk in december aanvragen en gebruiken!

Een fysieke bon is uiterlijk 20 december aan te vragen, maar houdt rekening met een verlate verzending vanwege de feestdagen. Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van een digitaal exemplaar en daarna bij het bestellen van uw gekozen cadeau, vraag om hulp. Het is zo zonde om dit te laten lopen! U kunt op onderstaande link klikken voor meer informatie.

De cadeaubon, hoe werkt het? | Regionaal Energieloket

Tochtstrippen aanbrengen, of en brievenbusborstel, folie achter de radiator, een waterbesparende douchekop, ledlampen, dan wel kieren dichtkitten: het lijken vanzelfsprekende activiteiten om een huis te isoleren in de strijd teen sterk toenemende energieprizen. Niet iedereen kan echter deze stap zetten, vanwege ouderdom of fysieke beperkingen, of omdat het geld ontbreekt: die mensen kunnen hierbij worden geholpen.

Per 1 januari 2023 zal het energieplafond ook gelden voor de mensen die gebruik maken van stadsverwarming. Het tarief is gekoppeld aan de gasprijs en daarom moet er wettelijk ook een prijsplafond komen. Dit is vastgezet op 47,39 per gigajoule, ongeveer 1200 m3.

Lees meer hierover: Ook prijsplafond voor stadsverwarming: wat weten we erover?

Volgens de plannen van Hugo de Jonge zijn er uiterlijk eind 2030 290.000 woningen bijgebouwd die geschikt zijn voor ouderen. Reden hiervoor is dat het aantal ouderen de komende tijd flink zal stijgen. Het aantal mensen van 80 jaar en ouder is naar schatting over twintig jaar bijna verdubbeld. Het gaat hier om zogeheten nultredenwoningen en woningen in een gezamenlijke woonvorm zoals serviceflats en hofjes.

De energierekening drukt door de stijging van de energieprijzen zwaar op de woonlasten. Voor veel huurders is de energierekening twee of soms wel drie keer zo hoog geworden. Toch kunt u vaak nog energie en daarmee veel geld besparen.

Grote en kleine besparingen

Verwarming en warm water zijn samen de grootste kostenpost op de energierekening, ongeveer 60%. Op verwarming en warm water kan u dan ook het meest besparen. Stroom is een minder grote kostenpost, maar nog steeds zo’n 37% van je energierekening. En ook op koken kunt ubesparen, al is dat niet zo veel: alle kleine beetjes helpen.