A A A

Voorzitter: mevrouw Wilma van Lijf-Roskam


2e Voorzitter: Piet Lautenbach


Secretaris: Henk Groot


Pennigmeester: Edwin Kuster


Bestuurslid: Wido Scholte

Als bestuurslid van de HVA zet ik mij vooral in om de belangen van onze huurders bij Ymere en de gemeente Almere te behartigen. Dat doe ik niet alleen vanuit de HVA, maar ook als bestuurslid (secretaris) van de koepel van Almeerse huurdersverenigingen: 3HO. Zo maken wij samen met de gemeente en de drie woningcorporaties in Almere afspraken over de nieuwbouw en betaalbaarheid van de sociale huurwoningen, maar bijvoorbeeld ook over zaken als het leefbaar houden van onze wijken. Verder vertegenwoordig ik de HVA in de koepel van alle huurdersverenigingen van Ymere: SHY. In SHY komen de belangen van de huurders in Almere, Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer samen. Ik vind dit leuk werk om te doen omdat altijd werkzaam ben geweest in de volkshuisvesting.


Bestuurslid: Jan Epskamp


Bestuurslid: Jennifer Wolff

Mijn naam is Jennifer Wolff, sinds 2011 woon ik in een mooie omgeving van Almere Literatuurwijk. In een rustig appartementencomplex met lift, woon ik op de 1e etage en vanuit mijn woonkamer en keuken heb ik mooi uitzicht op bomen en een vijver. Vanaf 2016 ben ik aangesloten bij de BC van ons appartementencomplex, dit is ontstaan door de problematiek waarmee wij te maken hadden. Het gezamenlijk opkomen voor het waarborgen ons woongenot stond centraal. Het waarborgen van ons woongenot ging niet altijd vanzelf hierdoor raakte ik geprikkeld/uitdaagt om ergens mijn tanden in te zetten. Mijn motto is dan ook, met geduld/beleefdheid en vriendelijkheid kan je veel bereiken. Als bestuurslid van HVA ambieer ik graag de functie als algemeen bestuurslid het is een stapje verder in het nastreven van het behartigen van de belangen van huurders van Ymere. Daarnaast verrijkt het ook mijn geest door deel te nemen aan bijeenkomsten en te participeren met De Gemeente, andere woningcorporaties en huurdersorganisaties. Doordat ik leergierig/proactief/ambitieus ben, werk ik ook graag samen (bv aan een project/werkgroep) waardoor ik denk dat ik een goede bijdrage zou kunnen leveren in het bestuur.


Bestuurslid: Colly Bouman

Mijn naam is Colly Bouman en ik ben sinds 1 juli 2021 (algemeen) bestuurslid bij de HVA.
Sinds 2018 huur ik een nieuwbouwwoning bij Ymere en ik kan zeggen dat ik een blije huurder ben! Met de HVA hoop ik mijn steentje bij te dragen zodat steeds meer huurders dit zullen kunnen zeggen. Mijn motto: “Woongenot is één van de belangrijkste elementen van dagelijks geluk.”


Bestuurslid: Rachel Deeterink

Mijn naam is Rachel en ik ben bestuurslid bij de HVA.
Ik ben de contactpersoon en aanspreekpunt voor alle BCs (Bewonerscommissies) in Almere oftewel communicatiemedewerker.
Zij kunnen bij mij terecht als er vragen zijn over de leefbaarheid in en rond het huis/complex.
Zo ook andere huurders die een sociale woning bewoont van Ymere.
Ik zit ook in een participatiegroep die opkomt voor de belangen van de huurders.

Misschien ben u wel geïnteresseerd om zelf een Bewonerscommissie te starten, daar kan ik u uitleg in geven wat dit inhoudt en evt ook in begeleiden.
Mijn mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Onderhoud website: Erwin Versteeg

 Voor de digitale informatie zet ik me in. Met de website proberen we moeilijke vraagstukken en vergaard nieuws omtrent sociale huren om te zetten in tekst zodat deze voor een ieder te begrijpen is. Als huurder weet ik waar u tegenaan kunt lopen en welke mogelijkheden er zijn.


Leden service: Pilar Kuster