A A A

Een foto compilatie van het dagje uit van de HVA met onze bewonerscommissies naar Rotterdam, hierbij hebben we de Euromast, het Wereldmuseum en de haven bezocht. Tevens heeft de HVA een reactie op deze dag van de bewonerscommissie de Witte Toren ontvangen die we hierbij graag plaatsen en van bewonerscommissie de Banaan die heeft getekend voor de bijgevoegde foto’s. Onze hartelijke dank hiervoor. 

DAGJE ROTTERDAM

Zaterdag 24 mei 2014 het jaarlijkse uitstapje voor commissieleden aangeboden door de HVA. 10:15 uur zat iedereen in de bus en kregen we te horen dat het een dagje Rotterdam zou worden, leuk. Vooral de voorzitter van “De Witte Toren” was verheugd, ja “onze” Arie is een Rotterdammer, maar hij is wel leuk hoor 😉Dus op naar Rotterdam, op naar de Euromast.

DE EUROMAST

De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 in het Park neergezet vlakbij de ingang van de Maastunnel. Het gebouw werd officieel geopend door Prinses Beatrix op 25 maart 1960. Inclusief de vlaggenmast was het gebouw toen 107 meter hoog. Omdat de gebouwen rondom de Euromast steeds hoger werden werd er in 1970 een 85 meter hoge opbouw boven op de Euromast geplaatst, de SPACE TOWER en de Euromast werd weer het hoogste gebouw van Rotterdam met een hoogte van 185 meter.

Met de Euroscoop, een lift die rondom beglaasd is, kan men vanaf het Euroscoopdek op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter. Het uitzicht is fantastisch. Meer weten over de Euromast? Kijk op internet bij WIKIPEDIA.

Op 100 meter hoogte hebben we in de Euromast geluncht; mooi weer, mooi uitzicht en heerlijke broodjes.

DE MAASTUNNEL.

De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland ( 26 meter onder de grond) en verbind de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar. De tunnel omvat vier buizen; twee voor auto’s, een voor fietsers en een buis voor voetgangers. De bouw begon in 1937 en was voltooid in 1942. Meer kan men vinden over de Maastunnel op WIKIPEDIA.

Na de lunch in de Euromast gingen we per bus ( 2 minuten rijden ) naar het Wereldmuseum.

MUSEUM

Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Het is de voortzetting van het Museum voor Land- en Volkenkunde. Natuurlijk is er heel veel te vertellen over wat er te zien is in dat museum maar dat wordt te veel voor het verslag, dus ik verwijs weer naar WIKIPEDEA.

 VAREN

 Museum dus uit en op naar de haven naar SPIDO Thematochten waar we met de rondvaartboot JAMES COOK een vaartocht naar de Tweede Maasvlakte hebben gemaakt.
Dichter bij een nieuw stuk Nederland en een haven in aanbouw kan men niet komen.
De mannen in ons groepje waren aan de dames tekst en uitleg aan het geven over het havengebeuren, wij vrouwen snapten er niet veel van. Wel kwamen de dames naar hun mening zo af en toe met een interessante vraag waarop ze van de heren uitgebreid antwoord kregen en daarop zaten de dames heel begrijpend te knikken, ja, ja 😉

Maar het varen was heerlijk, het weer was zonnig en onze drankjes heerlijk koel. Men moest wel zeemansbenen hebben om de volle glazenbier ook vol op de plaats van bestemming te krijgen, ga ik even verklappen dat Hanneke uit “De Witte Toren” geen zeemansbenen heeft. :-0 Ook dit was weer een leuk onderdeel van een heel geslaagde dag.

OP NAAR HET DINER.

Vanaf de boot een klein stukje lopen naar het restaurant. Restaurant De Biblio deze bevind zich in een schitterend gerestaureerd pakhuizencomplex uit 1894 in het scheepsvaartkwartier.

Een À la carte 3-gangenmenu in een Engelse Bibliotheek met een Jazzy sfeer. ( Eten in de boekenkast ) was het thema. Leuk, gezellig, sfeervol en gewoon lekker. Van de menukaart kan men kiezen uit twee voorgerechten

( voorwoord )

Uit drie hoofdgerechten

( Hoofdstukken )

En uit twee nagerechten.

( Nawoord )

Ik koos voor de Soep van A tot Z ,

tomatensoep met bos-ui.

Een uitgelezen soepje.

Voor SAUMON;

Gegrilde zalmfilet met verse spinazie en Hollandaise saus.

Het toetje had de naam,

HEER VAN STAND.

Chocolade-, hazelnoot- en vanille-ijs met hemelse modder…..

Wist eerst niet wat die modder was maar het is O.B. Bommels lekker, als u begrijpt wat ik bedoel. Volgens mij waren ook de andere gerechten meer dan lekker.

NAAR ALMERE

Rond 20:30 uur weer de bus in, naar huis, naar Almere. Rotterdam uitrijdend werd door alle mensen in de bus luid meegezongen met het lied “Toen wij uit Rotterdam vertrokken” Klonk leuk, zou bijna denken dat er een gemengd koor uit Almere in de bus zat. Onze voorzitter zong het hardst , ik meende zelfs iets van HEIMWEE te horen in de stem van ons ROTTERDAMMERTJE 😉

 Beste bestuursleden van HVA, het was weer een geweldige dag, goed verzorgd en verrassend. De bewonerscommissie van “De Witte Toren” en ik neem aan al de andere commissieleden hebben weer een leuke dag gehad. Namens iedereen BEDANKT!!

Elisabeth S. ( DE WITTE TOREN )