A A A

Passend wonen einde huurrecht
Alle alarmbellen zijn afgegaan bij de huurdersorganisaties door het plan van woningbouwcorporaties om het scheef wonen aan te pakken.

De 23 corporaties willen lopende contracten kunnen openbreken met huurders die naar hun idee te goedkoop of te groot wonen. In het manifest Passend Wonen vroegen ze minister Ollongren een wettelijke basis te leggen voor die aanpak van het scheef wonen.
Ze willen inzage in de financiële gegevens en gezinssamenstelling en wanneer hen dat goeddunkt, de huurders met huurverhogingen dwingen te verhuizen.
Toen wij als huurdersvereniging Almere dit bericht onder ogen kregen gingen alle alarmbellen af, hier wordt een regelrechte aanval op het wettelijke huurrecht van van bewoners van een sociale huurwoning gedaan.

Na overleg binnen onze koepelorganisatie SHY, waar eerst werd gedacht aan een zelfstandig protest van alle aangesloten lokale huurdersorganisaties richting Ymere, werd echter besloten om ons aan te sluiten bij het protest van de bond precaire woonvormen, om zo onze stem te laten horen richting alle corporaties die het voorstel aan de Minister hebben ondertekend. En wat zeker van tafel moet in het belang van alle huurders.