A A A

Hallo allemaal,
Bent u als trouwe lezer nog steeds aanwezig ? Of heeft u er net als velen van ons moeite mee om de aandacht erbij te houden? Begrijpelijk hoor, want hier binnen het bestuur begint het zo langzamerhand ook behoorlijk te schuren dat we al zo lang niet in staat zijn om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Maar ja, er schijnt licht aan het eind van de tunnel te zijn als we onze minister president mogen geloven en daar houden we ons dan ook maar aan vast.
We gaan ervan uit dat, wanneer we elkaar weer live kunnen ontmoeten, de normale zaken ook weer via onze ALV’s opgepakt kunnen worden en dat we ons jaarlijkse dagje uit ook weer door kunnen laten gaan.


In de tussentijd hebben we echter niet stilgestaan. Zo hebben we online onze bestuursvergaderingen gehouden en hebben we onze nieuwe bestuursleden ingewerkt. Dat dit online en op afstand heeft plaatsgevonden, is van beide kanten als lastig ervaren. Daarom hebben we besloten om de definitieve benoeming van de kandidaten voor een bestuursfunctie door te schuiven naar de HVA beleidsdagen die op 19 t/m 21 augustus gehouden worden. Hierdoor hebben we van beide kanten wat meer tijd om een weloverwogen beslissing te nemen over deze belangrijke stap. We vertrouwen er inmiddels wel op dat de beleidsdagen op die data wel door kunnen gaan.


Balkons Springendallaan

Van de balkons aan de Springendaallaan is gelukkig op tijd ontdekt dat deze levensgevaarlijk zijn en dus ook niet meer betreden mogen worden. We kunnen melden dat er een vergunningaanvraag bij de gemeente is ingediend om deze te mogen vervangen. Voordat deze vergunning verleend zal worden moet er nog een aantal weken geduld betracht worden. Dit houdt in dat de bewoners deze zomer geen gebruik meer kunnen maken van hun balkon, wat betekent dat er een behoorlijk verlies aan woongenot optreedt. Ymere heeft een financiële compensatie aan de bewoners van de desbetreffende woningen aangeboden, wat wij ook van harte toejuichen. 


Bouwmeesterbuurt.

De grootscheepse aanpak van de Bouwmeesterbuurt begint ook in een beslissende fase te komen. De 254 woningen die aan de binnen- en buitenkant onder handen worden genomen, worden aan de buitenzijde voorzien van een totale nieuwe buitenbekleding. Dit was nodig omdat de vooral uit houten delen bestaande buitenkant vanwege nalatig onderhoud totaal vergaan is. De zogenaamde buitenschil gaat totaal vervangen worden, waarbij de isolatie wordt aangepast zodat de woningen worden opgewaardeerd naar een label A.. Ramen, kozijnen en deuren worden voorzien van HR++ beglazing en alle woningen krijgen een nieuwe HR-verwarmingsketel. Dit zijn de voornaamste grote wijzigingen die doorgevoerd gaan worden en die nog aangevuld kunnen worden in naar de wensen van de bewoners. Ymere heeft voor dit project een groots programma opgezet om de bewoners een zo breed mogelijke inspraak te geven en uit de laatste berichten blijkt dat de vereiste 70% instemming voor de ingreep bijna is bereikt. Hierbij hebben we begrepen dat de aan dit project verbonden huurverhoging nog een punt van discussie is, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat de bewoners er financieel op vooruit gaan en niet achteruit.

Tot zover onze mededelingen voor deze maand. We gaan allemaal genieten van onze vakantie en hopen u in september weer gezond en wel te mogen begroeten.

Fijne vakantie!