A A A

KOM MEE PRATEN; Wij zijn als HVA ook aanwezig.

De SP Almere nodigt u uit voor de debatavond op maandag 17 juni aanstaande in het Apollo Hotel in Almere, Koetsierbaan 2, aanvang 19.30 uur, met als thema de dreigende afbraak van de sociale woningbouw.

De heer Pel van woningcorporatie De Alliantie, wethouder Henk Mulder van ruimtelijke ontwikkeling in Almere en Paulus Jansen, tweede kamerlid van de SP, voeren het woord. Daarna kunnen de huurders in Almere, de plaatselijke en landelijke politiek en woningbouwcorporaties met elkaar in discussie over de zorgen die we allemaal hebben over de sociale woningbouw.

In Almere is een groot tekort sociale huurwoningen, er is een wachtlijst van wel 7 jaar en er is een groot tekort aan betaalbare seniorenwoningen. Daarnaast kunnen we verwachten dat de, door het huidige kabinet aangekondigde verhuurdersheffing, door de woningbouwcorporaties zal worden doorberekend aan de huurders. Dit laat zich vertalen in hogere huren en een nog groter gebrek aan sociale huurwoningen. Ook is er, op een aantal plaatsen in Almere, ondanks inspanningen van de gemeente, sprake van verloedering van buurten en achterstallige onderhoud van openbare ruimtes. Hiervoor wordt momenteel ook inzet van de woningbouwcorporaties gevraagd, maar onder de nieuwe regels, dienen de corporaties dit niet meer als een van hun taken te beschouwen. Wie gaat deze taak dan op zich nemen?

Wij willen graag alle burgers uit Almere, waarop dit probleem betrekking heeft, de gelegenheid bieden om kennis te nemen van wat hen staat te wachten en van gedachten te wisselen met de sprekers.

Wij hopen van harte dat u onze uitnodiging aanneemt en uw stem laat horen tijdens dit debat.

Laat ons weten of we op uw aanwezigheid mogen rekenen, zodat we voor u een plek kunnen reserveren en de koffie klaar kunnen zetten en stuur een kort berichtje naar het hieronder vermelde e-mailadres.

Namens de afdeling Almere van de Socialistische Partij,

Met vriendelijke groet,

Voorzitter

Ans Desumma

Aanmelding via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.